Initiatieven ondersteunt door Something Extra

Something Extra ondersteunt diverse initiatieven en organiseert verrassende projecten overal en voor iedereen. Samen met Stichting Vleugels ondersteunt Something Extra de projecten van Nan Deardorff Mc Clain van  Smashing Tiles Mozaiek.

Something Extra houdt van Delft en wil Delft de mooiste stad van Nederland maken. Naast vele andere projecten organiseert Something Extra ook een twee jaarlijks terugkerende projecten/ evenementen in Delft: Levende Etalage Dag in april en Levende Geschiedenis Dag in oktober.

Initiatieven in Delft

Onder regie van Barbara van Gelder van Something Extra worden probleemplekken aangepakt en weer leefbaar gemaakt. Plekken zonder uitstraling, met graffity of overlast worden getransformeerd tot aantrekkelijke plekken.Initiatieven

  • De Mozaiekfiets (winnaar Le Comteprijs) in samenwerking met Delft Mozaiek tijdens Levende Etalagedag 2010.
  • De Plataan, gemaakt door Delft Mozaiek tijdens Levende Etalagedag 2012.
  • Oogje in de Buurt, Herkennings ogen op buitenmuren en portieken. In opdracht van Vestia, gemaakt met de bewoners bij de Anna Boogerd en Geerboogerd.
  • Mo(nu)ment voor Hugo, aanpak van doorgang van Huigh de Groothof 2014 in opdracht voor Van Haaren Vastgoed.

Initiatieven

Smashing Tiles Mozaiek

De lelijkste plekken van Delft geeft Nan Deardorff McClain van Smashing Tiles Mozaiek een opknapbeurt.  Haar laatste project is de Keramieken Kaart van Delft. Een Community Art Project dat in het jaar van de Gouden Eeuw, dus in 2019 klaar moet zijn!