Delftse Levende Geschiedenis Dag: Gezichten van Delft

Gezichten van DelftOktober is de Landelijke Maand van de Geschiedenis. Something Extra organiseert in samenwerking met Stichting Vleugels dan de Delftse Levende Geschiedenis Dag. Organisatie en artistieke leiding is in handen van Barbara van Gelder en wordt gedaan uit passie voor de stad. Op deze dag heeft het Publiek het geluk om oog in oog te staan met ”Gezichten van Delft”. Naast de welbekende Willem van Oranje en zijn vierde vrouw Louise de Coligny, treft u ook zijn grootste vijand Balthasar Gerards. Maak een babbeltje met Antoni van Leeuwenhoek en Pieter van Foreest. Hugo de Groot ontbreekt niet en u kunt ook een praatje maken met zijn vrouw Maria van Reigersberch. Natuurlijk zijn het Meisje met de Parel en de Melkmeid ook van de partij…

Op de Markt en in het historische centrum van Delft treft u overal levende schilderijen van Johannes Vermeer, Jan Steen en Michiel Van Mierevelt aan. U kunt voor een kleine donatie met hen op de foto! Een tip vinden zij top!! Voor foto’s van voorgaande jaren zie de fotoalbums.

Gezichten van DelftStap in een Schilderij

Tijdens de Gezichten van Delft kunt u op goed geluk of op afspraak kunt u zich op deze dag solo of met een groep op diverse bijzondere historische locaties in Delft laten vereeuwigen. Voor de locaties en mogelijkheden van dit jaar houdt de site in gaten.

Verrassende Musea & historisch monumenten

Breng een bezoekje aan bijzondere musea die normaal alleen op afspraak geopend zijn.  Medisch Farmaceutisch Museum Griffioen, het Gereedschapsmuseum Mensert, Molen de Roos en Museum Paul Tetar van Elven. Ook dit jaar zullen er tijdens de Gezichten van Delft weer bijzondere locaties worden opengesteld, dus kom ook dit jaar weer kijken!  

Gezichten van DelftVerrassingswandelingen

Elk heel en half uur zijn er altijd historische verrassingswandelingen tijdens de Gezichten van Delft. De kwartierswandelingen zijn op donatie-basis, anderen kosten 10 euro. U kunt zich opgeven: info@somethingextra.nl of 06 227 66228. De locatie voor de kaartverkoop volgt nog.

Organisaties, bedrijven, vrijwilligers of artiesten die willen aanhaken bij dit evenement: neem contact op met Barbara: info@somethingextra.nl of door te bellen naar 06 22766228