Delfts Goud

Delfts Goud Januari: Something Old, Something New, Something Delft & Something Blue

Aanstaand weekend op zaterdag 26 en zondag 27 januari zorgt Barbara van Gelder van Something Extra ervoor dat Delft een gouden randje krijgt! Naast de Levende Etalage Dag op zaterdag 6 april organiseert zij in dit jaar van de Gouden Eeuw elke maand een Delfts Goud Weekend met diverse historische en hilarische activiteiten. In het atelier aan de Oude Langendijk 36 kun je zoals altijd op goed geluk of op afspraak terecht om in een schilderij te stappen van Johannes Vermeer of andere schilders uit de Gouden Eeuw.

Op zaterdag is er op de Markt een Warm Welkom door diverse historische Delftse dames en heren. Zij weten een heleboel over Delft en je kunt hen voor leuke tips aanspreken en zij hebben een een kortingscoupon bij zich voor de gloednieuwe tentoonstelling van Royal Delft. Daar zie je Proud Mary! Op zaterdagmiddag zijn de Delftse Meisjes heerlijk aan het bellenblazen.  Het Delfts Goud Kaasvrouwtje loopt rond met heerlijke oude kaas. En dan is er nog Troubadour Esdor die vrolijke Delftse liederen ten gehore brengt.

Bouw mee aan de Keramieken Kaart van Delft! In Hotel de Plataan aan het Doelenplein is er op zowel zaterdag als zondag een doorlopende workshop van 11:00 tot 16:00 uur. Je kunt letterlijk en figuurlijk een steentje bijdragen aan de totstandkoming van dit prachtige kunstwerk: Een historische kaart van Delft in de Gouden Eeuw! Deze komt op een blinde muur in de Papenstraat. Donatie is vanaf 10 euro voor volwassenen en 5 euro voor een kind. In ruil voor je helpende handjes krijg je ook een leuk huisje als aandenken mee!

Op zondag is er in het atelier van Something Extra van 12:00 tot 14:00 uur de ‘Stap in de Gouden Eeuw Show’ en stappen alle bezoekers gedurende de voorstelling zelf in een schilderij van befaamde schilders. Voor 25 euro per persoon wordt iedereen een meesterwerk en gaat iedereen naar huis met een prachtig portret in een gouden lijstje!   

De Salon van de Gouden Eeuw vindt dit keer plaats in Huis de Witte Roos aan de Oude Delft 73 van 15:00-17:00. Voor 25 euro neem je plaats aan de Delfts Blauwe Theetafel en kun je genieten van diverse bijzondere Theemélanges. Er zijn diverse Delftse snoeperijen en er is een muzikaal moment.. Daarna is er een rondleiding door dit prachtig gerestaureerde pand. Reserveren kan via info@somethingextra.nl

Voor meer informatie: info@somethingextra.nl of bel Barbara op 06 227 66228

 

Delfts Goud is een initiatief van Barbara van Gelder van Something Extra

Sinds 2008 is zij al actief voor sfeerverhogende Gouden Verbindingen in Delft.

  Planning 2019:

Delfts Goud Weekenden: waarin historische en hysterische evenementen door Something Extra worden verbonden!

26 Januari  

27 januari

 Something Extra op de Markt: Stap in de Gouden Eeuw

12:00 Stap in de Schilderij Show

15;00 Salon van de Gouden Eeuw

   
9

10 Februari  

Vier de Liefde in Hartje Delft

Something Extra op de Markt  

Love Delft 9/10 februari
16/17 Maart    Gezichten van Delft Faces of Delft 16/17 maart
6/7 April    Glorieus Goud                  Glorious Gold 6/7 april
25/26 Mei                  Bloemrijk Flowerful Delft 25/26 mei
Juni Spelende Etalages             Play in Delft  
Juli Meer Vermeer Here is Vermeer  
Augustus     Welkom in mijn Straatje Warm Welcome in Delft  
September                         Welkom in mijn Straatje          Warm Welcome in Delft  
19/20 Oktober Maand van Levende Geschiedenis History Alive  
November Meesterwerken:  Pieter de Hooch                  Masterpieces  
14/15 December Helemaal Goud Glorious Gold   

In combinatie met Gilde Delft en Via Vanessa

Rondleidingen met gekostumeerde personages door prachtig Delft

In combinatie met Verkade & Jacques

 

 

Delfts Goud:  Geniet van Delft met al je zintuigen. 

Diverse activiteiten met een historische en hysterische inslag, van wandelingen door de stad, tot delftsblauwe theetafels, op de foto met een historisch figuur of op de foto als historisch figuur

onder andere lekkernijen uitdelen