home

Gelukkige Gezichten van Delft
Op zondag 1 oktober begint de Landelijke Maand van de Geschiedenis. Something Extra Events organiseert de Delftse Levende Geschiedenis Dag. Vele partijen doen mee om de bijzondere geschiedenis van Delft te laten herleven

Om 12.30 is er op de Markt een historische catwalk! Publiek heeft dan het geluk om oog in oog te staan met ''Gezichten van Delft". Naast de welbekende Willem van Oranje, Hugo de Groot, Antoni van Leeuwenhoek en Reinier de Graaf kunt u dit jaar ook een praatje maken met de steenrijke dames Clara van Sparwoude en Maria Duyst aan. Natuurlijk ontbreekt het meisje met de parel niet. Tot 16.30 lopen er ook strenge regenten en vrolijke viswijven door de stad. Schilderijen van Johannes Vermeer, Jan Steen en Michiel Van Mierevelt komen tot leven! U kunt voor een kleine donatie met hen op de foto!

Scherven brengen geluk!

Een impressie van deze kaart zal de stad op termijn gaan versieren en u kunt ook letterlijk en figuurlijk een steentje bijdragen! Dit is de start van weer een stadsverfraaiingsproject door Nan Deardorff Mc Clain van Smashing Tiles in samenwerking met Barbara van Gelder van Something Extra.

Verrassende Musea

Breng een bezoekje aan bijzondere musea die normaal alleen op afspraak geopend zijn: Medisch Farmaceutisch Museum Griffioen en het Gereedschapsmuseum Mensert.

Op goed geluk of op afspraak kunt u zich solo of met een groep op diverse bijzondere historische locaties in Delft laten vereeuwigen. Op de geboortegrond van Hugo de Groot kunt u zich laten vereeuwigen. In het prachtig gerestaureerde pand uit de Gouden Eeuw: De Witte Roos op Oude Delft 73 kun u plaatsnemen aan een wel zeer bijzondere theetafel. Ook kunnen daar fotoshoots geboekt worden met een professionele fotograaf!

Verrassingswandelingen
Elk heel en half uur zijn er historische verrassingswandelingen. Deelname is 10 euro.
U kunt zicht opgeven: info@somethingextra.nl of 06 227 66228

12.00 De eerste gezichten van delftenaren en delvenaren verschijnenop de Markt
12.30 Historische Catwalk: voorstellen van alle gezichten die meewerken aan dit evenement
13.00 Verrassingswandeling
13.15 Bierhistorie Wandeling met Hendrick van Berckel
13.30 Surprise tour in English:

14.30 Walk around with William of Orange
15.00 Verrassingswandeling
16.15.15 Bierhistorie Wandeling met Hendrick van Berckel
16.00 Wandel mee met Willem van Oranje

Organisaties, bedrijven, vrijwilligers of artiesten die willen aanhaken bij dit evenement: neem contact op met Barbara: info@somethingextra.nl of door te bellen naar 06 22766228

Deelnemers:
Nan Deardorff-McClain: Smashing Tiles
Van Haaren Vastgoed: openstelling Huis de Witte Roos
Medisch-Farmaceutisch Museum Griffioen: openstelling museum
Peter Kemp: fotografie
Bierhistorie Delft